Blog

Cum sa ne alegem ferestrele de termopan potrivite in functie de apartament

In cele ce urmeaza o sa vedeti cateva sfaturi utile pentru a va alege ferestrele de termopan potrivite pentru locuinta.

Vorba proverbului ,, Suntem prea saraci sa ne permitem lucruri ieftine”, cam asa este si in situatia geamurilor de termopan. Specialistii spun ca exista niste pasi care trebuiesc urmati cu strictete sa nu gresim.

Cauza alegerilor gresite este lipsa de informatie

Specialistii sustin ca oamenii de rand nu sunt informati in ceea ce priveste geamurile termopan, chiar daca ele se monteaza de mai bine de 10 ani la noi in tara. In prezent toata lumea vrea geamuri cat mai ieftine. De cand s-a instalat criza oamenii cer geamuri cat mai slabe calitativ, acestea avand un pret mic, insa se gandesc doar in prezent cand le monteaza, nu se gandesc ca pe viitor o sa trebuiasca sa bage foarte multi bani in reparatiile acestora, sau chiar sa le schimbe.

Viata unei ferestre termopan de calitate dureaza pana la 25 ani

Primele profile PVC au fost montate în Germania în urmă cu 25 de ani, acestea sunt schimbate abia acum. Nemții fac acum trecerea la a doua generație de geamuri, așadar cam atât ar trebui să fie durata de viață a unei ferestre de calitate. Specialistii spun ca pentru a avea o fereastră care să țină 25 de ani, trebuie investit, aceasta nu poate fi ieftină. Ieftin înseamnă că peretele profilului nu are grosimea necesară, dilatația oțelului din compoziție nu este adecvată, astfel nu ține geamul fix, sau se poate chiar coroda. Componentele ieftine vin din țări ca Turcia sau China, cred că toată lumea a pățit-o măcar o dată în viață cu produsele provenite din aceste țări.

Tocmai pentru a evita surprizele și a putea oferi garanții reale clienților, Servint a început să lucreze cu profile VEKA, cel mai important producător de profile PVC din lume, care sunt în mod exclusiv din clasa A (fără miez reciclat, grosimea peretelui exterior de 3mm +/-0,2mm, perete interior de 1,2 mm), respectiv clasa S din punctul de vedere al climatului (S=sever, funcțional între -25 și +45 de grade).

Majoritatea profilurilor folosite la noi in tara sunt de clasa B. Desii aceste profile sunt mai ieftine nu au si o calitate superioara, iar durata lor de viata este una mica in comparatie cu profilurile de clasa A care au o durata de viata de pana la 20% mai mare.

Alege o fereastra termopan potrivita pentru camera ta

Specialistii in domeniu recomanda pentru apartamente ferestre termopan de calitate medie, iar la case fara discutie de calitate superioara (cele mai scumpe). Un geam ieftin este bun la un balcon.

Mare atentie la firmele care vin sa iti faca montajul

Dupa achizitia geamurilor grija numarul unu trebuie sa fie montajul lor. Specialistii spun ca este extrem de important sa vezi exact cu ce firma lucrezi. Lumea se uita la pret si imediat fac diferenta dintre o firma care da de exemplu o plasa te tantari gratuita in cazul montajului si cea care nu ofera. Nu te lua dupa asemenea criterii. Vezi exact daca firma este autorizata sa faca acest lucru, de cat timp este pe piata si ce recomandari are.

Există câteva reguli de care trebuie să ținem cont. Firma cu care semnam contractul trebuie să afișeze Certificatul de Înregistrare Fiscală a firmei, care conține numărul de înregistrare la Registrul Comerțului, ce ne edifică asupra anului de înființare a firmei. O firmă cu mai mulți ani de experiență în domeniu prezintă mai multe garanții. O firmă nouă de foarte multe ori este doar un distribuitor și nu un producător. După aceea putem să cerem măcar un certificat ISO, certificat european, să vedem de când există firma, de când se ocupă de profiluri, să cerem locul de proveniență al profilului, orice firmă ar trebui să fie dispusă să ofere clientului aceste informații. De multe ori ni se spune că profilul este german sau austriac, dar se întâmplă de multe ori ca firma exportatoare să fi fost austriacă sau germană, iar profilul să fie de fapt fabricat în China, de exemplu. La fel trebuie procedat cu toate componentele ferestrei, nu doar cu profilul. Toate acestea sunt elemente importante.

Ai grija sa nu lipseasca pervazul

Nu toata lumea opteaza pentru pervaz atunci cand firma le face montajul. Din punctul de vedere al specilistilor este gresit. Pervazul ajuta la eliminarea apei de pe geamuri si astfel ea nu va ajunge pe perete. In tarile europene  acesta este inclus in montarea geamului si este gratuit.(intra in acelasi pret cu geamul)

La noi in tara nu este gratuit, insa nu uitati sa il cereti si sa il montati, el fiind foarte important. Nu faceti economie nici la pervaz ca s-ar putea sa regretati mai apoi. In conditii meteo nefavorabile partea de jos a geamului este cea mai vulnerabila. Aceste probleme pot fi evitate daca se monteaza cate un pervaz, atat interior cat si exterior.

Multi se plang de mucegai imediat dupa montarea termopanelor

Tot mai multi oameni se plang de mucegai in casa imediat dupa instalarea geamurilor termopan in casa. Nu este vina geamului. Specialistii spun ca este din vina obiceiurilor proaste pe care le au consumatorii. Geamurile terpoman izoleaza foarte bine si trebuie cumparat pentru fiecare camera un dispozitiv umidificator de aerisire. Doar asa se poate scapa de mucegai, care majoritatea dintre noi il pune ca vina a geamurilor termopan.

Concluzie

In concluzie specialistii spun sa trebuie sa se tina cont de aceste sfaturi utile pentru consumatori. Evitarea acestor greseli frecvente duce la o singura investitie atunci cand doresti sa achizitionezi geamuri termopan, iar apoi timp de maxim 25 ani o sa stati linistiti din acest punct de vedere. Alege mereu calitatea in ceea ce doresti sa faci. Ai sa vezi ca in timp ai sa iti scoti investitia mai mare de la inceput.

 

GASESTE UN MESERIAS