BLOG

Bucătărie ergonomică configurare

Indiferent dacă aveți o nevoie stringentă de a vă rearanja bucătăria pentru a fi mai ergonomica sau pentru a vă deplasa într-un loc nou și pentru a crea o nouă bucătărie de la zero, acest articol oferit de constructori evaluati este exact ceea ce aveți nevoie - vă vom spune cum să configurați bucătăria pentru obținerea celui mai bun rezultat.

Aranjarea unei bucătării nu este la fel de ușoară cum pare la început - o mulțime de oameni cred că nu este nimic complicat și la finalul proiectului de reamenajare isi pun mainile in cap cand vad ca nu este totul la indemana si cauta foarte mult sa gaseasca si cel mai mic lucru atunci cand se apuca de gatit.


Asta pentru că de fapt trebuie să vă gândiți la ea - modul în care ați amenajat bucătăria și zonele sale diferite este cu adevărat crucial. Totul trebuie să fie exact unde ar trebui, pentru a face fluxul de lucru intuitiv și natural. Dacă aveți nevoie de un exemplu pentru a înțelege mai bine cât de important este să vă configurați perfect bucătăria, gândiți-vă la acest mic exemplu - doriți să aveți blatul de tăiere la capătul bucătăriei și cuțitele dvs. în partea opusa camerei? Chiar și sarcina simplă de tăiere a pâinii dvs. ar însemna efort destul de substanțial, nu?

Acesta este doar un exemplu dat de www.constructorievaluati.ro  - acum gândiți-vă la cantitatea de lucruri diferite pe care le păstrăm în bucătăriile noastre, pornind de la pahare și terminând cu aparatele mai mari. Dacă nu sunt în locuri optime, va trebui să lucrați cu adevărat în bucătăria dvs. și cine vrea asta? Gătitul ar trebui să fie o plăcere, nu o corvoadă.

Bine, atât de mult pentru " Ce?", Dacă constructorii nostri evaluati te-au convins atunci să trecem mai departe și să vedem cum ar trebui să-ți aranjezi bucătăria pentru a-ți cruța toate problemele menționate mai sus.

 

Zona de bucătărie



Dacă nu ați auzit deja despre triunghiul de lucru în bucătărie, acesta este modul în care designerii de bucătărie profesioniști descriu diferitele zone din bucătărie - zona frigiderului, zona de aragaz și zona unde este chiuveta.

Conceptul de bază reflectă faptul că, de fapt, ne mișcăm în bucătăria atunci când gătim sau ne aducem mâncarea pentru a o stoca. Deci, zona frigiderului este zona de depozitare, chiuveta este locul unde  curatati mancarea și aragazul este locul unde gătiți. Între fiecare zonă, plasăm cele mai importante elemente care ne ajută în aceste sarcini.

În timp ce astăzi, triunghiul de lucru de bază a fost putin rasucit, deoarece designerii de bucătărie cred că există patru zone, de fapt zona de preparare a alimentelor, zona de coacere, de gătit și de curățare, nu este chiar atât de importantă, pentru că nu toți coaceți și elementele de bază rămân aceleași - trebuie să vă gândiți la modul în care lucrați în bucătărie și să o configurați în consecință pentru a deveni intuitivă și confortabilă pentru a lucra.

Acum că știți conceptul de bază de a vă aranja bucătăria într-un mod optim, care este perfect pentru fluxul mediu de lucru în orice bucătărie, este timpul să vorbim despre plasarea efectivă a tuturor lucrurilor diferite din bucătăria dvs.

Bucate



Vasele trebuie ținute aproape de mașina dvs. de spălat vase, care ar fi zona de curățare a triunghiului de lucru. Firește, mașina de spălat vase ar trebui să fie, de asemenea, aproape de chiuvetă, în mod ideal sub ea sau în apropierea acesteia.

Mâncărurile trebuie păstrate acolo pentru confortul dvs. Aici vă curățați și clătiți, iar aici le lăsați să se usuce. Cu dulapurile lor dedicate sau rafturile plutitoare amplasate deasupra și între zona de curățare și zona de gătit, veți avea acces ușor la ele în orice moment. Și deoarece zona de curățare este zona de mijloc a zonelor dvs. de lucru, zona de depozitare și zona de gătit pe lateral, acest lucru înseamnă și un acces facil la vasele din zona de gătit.

Așa cum ați înființat o bucătărie ergonomică - fie că vă curățați vasele, fie că doriți să le luați pentru că ați gătit mâncarea și că sunteți gata să fiți serviți și aveți nevoie de feluri de mâncare pentru asta, în ambele situații le veți avea în brațele voastre.

Din nou, gândiți-vă la ceea ce aveți nevoie și plasați-o cât mai aproape de locul în care aveți nevoie.

 

Depozitarea aparatelor minore sau mijlocii intr-un loc compact



O altă problemă comună atunci când se instalează o bucătărie este că oamenii nu știu unde să-și plaseze aparatele minore sau mijlocii, mai ales când trebuie să lucreze cu un spațiu restrâns al bucătăriei mai mici.

Pentru cei care au probleme similare, există o soluție ușoară - depozitarea aparatelor intr-un loc compact. Ceea ce vrei să faci este să grupezi toate aparatele împreună, într-un singur loc dedicat mai mare. Un astfel de loc ar fi altfel construit în restul mobilierului tău de bucătărie, pentru a fi subtil și neobservat.

În primul rând, această soluție este foarte ergonomică și eficientă din punct de vedere al spațiului - este, în principiu, cum ar fi să depozitați toate aparatele la distanță, pentru că nu este nevoie de ele pe mesele noastre în orice moment. Deci, aparatul dvs. de cafea sau storcătorul nu va lua niciunul din spațiul dvs. valoros, doar stând pe blat, fără a face nimic.

Un alt avantaj al acestei soluții este faptul că garajul aparatului poate fi închis, dacă îl echipați cu ușile sau ceva similar, ceea ce este foarte bun pentru estetica bucătăriei dvs. - aparatele, în special cele minore pe care le cumpărați după ce ați setat în bucătărie, sunt rareori coerente cu restul designului bucătăriei, deoarece provin adesea de la diferiți producători. Cu un garaj de aparate, nu va mai fi o problemă.

Apoi, există confortul unui astfel de garaj - puteți folosi toate aparatele de care aveți nevoie, fie pentru a face cafea sau suc, într-un loc în bucătărie, nu este nevoie să mergeți de la un lucru la altul, să pierdeți timpul și să vă strângeți picioarele tale.

Deci, linia de jos este - păstrați-vă aparatele minore împreună, într-o manieră estetică și elegantă.

 

Tacâmuri, ustensile, condimente



Toate echipamentele și uneltele de bucătărie mai mici trebuie păstrate undeva între zona de la chiuvetă și zona de gătit - cel mai probabil, veți avea nevoie de ele atât la gătit, cât și la curățare. Acest lucru este valabil mai ales în cazul tacâmurilor tale.

Ca și felurile de mâncare, tacâmurile trebuie să fie păstrate acolo pentru că vă pregătiți mâncarea cu ele, serviți mâncarea și curățați-o în zona dvs. de curățare. De aceea este mai bine să fie ținute undeva acolo, în mod ideal în spatele tău, într-un sertar sau undeva în lateral, dacă ai o bucătărie cu un singur perete.

Toate acestea sunt posibile cu putina imaginatie, insa ca totul sa fie ca la carte este necesar sa angajati un designer evaluat direct de pe site-ul www.constructorievaluati.ro. Doar trebuie sa urmezi trei pasi simpli:

  1. Postezi in mod gratuit lucrarea ta
  2. Primesti oferte de la mesteri evaluati
  3. Te bucuri de timpul liber pentru ca esti pe maini bune si ai garantia lucrului bine facut

Alege sa lucrezi cu cei mai buni mesteri evaluati existenti pe piata la un pret corect. Alege Constructori Evaluati chiar astazi.

Posteaza lucrarea ta si vei fi contactat de un meserias evaluat
Site-ul nostru utilizeaza cookie-uri pentru a-ti imbunatati experienta si pentru a-ti afisa continut si anunturi relevante atunci cand navighezi pe web. Continua sa navighezi pe site sau alege sa accepti daca esti de acord cu utilizarea cookie-urilor. Pentru mai multe detalli despre cookies click aici.
Sunt de acord